Državljanin Albanije uperio pištolj u policajca

Avaz.ba
12.10.2017 12:37
A
A
A

Crnogorski graničari u saradnji sa kolegama iz Albanije zaplijenili su 88 kilograma skanka i uhapsili P.G. (34) državljanina Albanije.

Iz Uprave policije saopćeno je da je na taj način presječen još jedan lanac krijumčarenja te opojne droge iz Albanije u Crnu Goru.  

Oni su objasnili da su Službenici odjeljenja granične sigurnosti Tuzi u srijedu ujutro, postupajući po operativnim saznanjima, na pješačkoj stazi koja vodi iz pravca Albanije u Crnu Goru, napravli zasjedu.

Navodi se da su se oko osam sati i 20 minuta tom stazom kretale četiri osobe sa velikim crnim torbama.

Policijci su, kako su rekli, pokušali da kontroliraju te osobe, ali je P.G. (34), državljanin Albanije, uperio pištolj u jednog policijskog službenika.

Navodi se da ga je službenik policije uhvatio za ruke i cijev pištolja i oduzeo oružje. Tom prilikom je policijski službenik slomio dva prsta desne šake.  

Kako su kazali, brzom akcijom službenika policije P.G je uhapšen dok su ostale tri osobe odbacila torbe i pobjegle u u pravcu Albanije, o čemu je obaviještena policija te države.

Pregledom lica mjesta pronađene su četiri veće crne torbe u kojima se nalazilo 88 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, pištolj marke „Astra“, kalibra 9mm, sa okvirom u kojem se nalazilo pet komada municije i sa jednim metkom u cijevi, kao i mobilni telefon i dvije SIM kartice - navodi se u saopćenju.  

 Navodi se da su P.G, droga, oružje i ostali predmeti predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja.

 O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio aa se P.G. uhapsi uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 Navodi se da je, o događaju koji se odnosi na napad na službeno lice, obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji će kvalifikovati krivično djelo nakon sagledavanja medicinske dokumentacije.

 - Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćena i tri za sada nepoznata lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a za kojima se kao što je navedeno intenzivno traga u saradnji sa kolegama iz Albanije - kaže se u saopćenju.

 Dodaje se da će oduzeta opojna droga biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.