Pogledajte policijsku akciju u Budvi u kojoj je zaplijenjeno oružje i municija

Avaz.ba
12.10.2017 15:30
A
A
A

Nakon Boke i sjevera, policijski službenici, naoružani dugim cijevima, upali su u cik zore u prostorije sigurnosno interesantnih osoba u Budvi, Baru i Ulcinju i tom prilikom četiri osobe su uhapšene, a destine njih je privedeno. 

Kako saznaje CdM, pronađeno je oružje i municija, a među uhapšenima u Budvi je i Nikola Sjekloća (39), bivši član Opštinskog odbora Demokrata u Budvi.

Juče i danas policija je upala na 24 lokacije na području Budve, Bara i Ulcinja.

“Do sada su privedene 24 osobe od kojih su četiri uhapšene zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije. Slijede dalje policijske aktivnosti”, kazali su iz Uprave policije. 

Budvanska policija je na 11 lokacija koje su pretresali pronašla oružje, municiju, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veću količinu municije, kao i 775 metaka različitog kalibra pištoljske municije u jednom vozilu bez registarskih oznaka.

Uhapšen je Nikola Sjekloća (39) iz Budve i M.K. (28) iz Nikšića, i oni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

U istoj akciji sinoć su lisice na ruke u Budvi stavljene Nikšićanima Draganu Sukurici (24) i Zoranu Sjekloći (39) zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su već iz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici.

U Baru je pronađeno 212 komada puščane municije i više komada razne pištoljske municije.

O svemu je obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije krivičnog djela.