REGION

Crna Gora: Realizovano 82,6 posto programa Vlade za ovu godinu

Srna

12.10.2017

Ukupna realizacija Programa rada Vlade Crne Gore za ovu godinu, zaključno sa trećim kvartalom, iznosi 82,6 posto.

Vlada Crne Gore na današnjoj je sjednici usvojila izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade za treći kvartal ove godine i objedinjeni izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade zaključno sa trećim kvartalom.

Prilikom predstavljanja izvještaja, istaknuto je da realizacija Programa rada Vlade za 2017. godinu u trećem kvartalu iznosi 60,9 posto, dok je ukupna realizacija zaključno sa trećim kvartalom 82,6 posto, saopćeno je iz Vlade.

Usvojen je i izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade za treći kvartal ove godine i objedinjeni izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade zaključno sa trećim kvartalom ove godine u kojem je navedeno da je stepen realizacije zaključaka 93,81 posto.

Treći kvartalni izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore EU za period 2017-2018. godina koji je Vlada usvojila pokazao je da je u prva tri kvartala ispunjeno 74 posto obaveza i to 71 posto u zakonodavnom okviru i 94 posto u strategijskom, dodaje se u saopćenju.

U okviru diskusije ukazano je na potrebu vanrednih napora u predstojećem periodu kako bi u ovoj godini bile realizovane sve preuzete obaveze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.