Crna Gora: Realizovano 82,6 posto programa Vlade za ovu godinu

Autor: Srna
12.10.2017 18:58
A
A
A

Ukupna realizacija Programa rada Vlade Crne Gore za ovu godinu, zaključno sa trećim kvartalom, iznosi 82,6 posto.

Vlada Crne Gore na današnjoj je sjednici usvojila izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade za treći kvartal ove godine i objedinjeni izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade zaključno sa trećim kvartalom.

Prilikom predstavljanja izvještaja, istaknuto je da realizacija Programa rada Vlade za 2017. godinu u trećem kvartalu iznosi 60,9 posto, dok je ukupna realizacija zaključno sa trećim kvartalom 82,6 posto, saopćeno je iz Vlade.

Usvojen je i izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade za treći kvartal ove godine i objedinjeni izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade zaključno sa trećim kvartalom ove godine u kojem je navedeno da je stepen realizacije zaključaka 93,81 posto.

Treći kvartalni izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore EU za period 2017-2018. godina koji je Vlada usvojila pokazao je da je u prva tri kvartala ispunjeno 74 posto obaveza i to 71 posto u zakonodavnom okviru i 94 posto u strategijskom, dodaje se u saopćenju.

U okviru diskusije ukazano je na potrebu vanrednih napora u predstojećem periodu kako bi u ovoj godini bile realizovane sve preuzete obaveze.

Više o:

Crna Gora