Otac tvrdi da je oružje njegovo: Kod Boškovića pronađen arsenal naoružanja

Avaz.ba
13.10.2017 15:15
A
A
A

Protiv bivšeg potrpredsjednika Opštine Tivat Krsta Boškovića, podignuta je krivična prijava, zbog navodnog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija.

Naime, u okviru akcije "Boka" koju policija provodi u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršen je pretres stana koji koristi sigurnosno interesantna osoba Mato Bošković. 

 Tom prilikom policija je pronašla i oduzeli osam komada vatrenog oružja i veći broj municije.

"Pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra .22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 - 01.“ kalibra .22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 - 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 623 komada municije različitog kalibra", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Krsto Bošković, koji je otac Mata Boškovića, je policiji rekao da je pronađeno oružje njegovo.

"Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime K.B. a koje nije pronađeno prilikom pretresa", navodi se u saopštenju UP.

Krsto Bošković bio je potpredsjednik Opštine Tivat, kao i predsjednik Skupštine opštine tog grada, ispred SDP-a

Iz policije su rekli da su u tri akcije koje su provedene u prethodnih sedam dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i sigurnosno interesantne osobe, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica. 

Priveden je veliki broj osoba. 

Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više osoba je uhapšeno. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima, prenosi portal Vijesti.me.