REGION

Damjanović ubijen sa dva hica, brat identificirao tijelo

Avaz.ba

16.10.2017

Beživotno muško tijelo koje je pronađeno prekjučer na starom putu Nikšić - Cetinje, u Grahovu, identificirano je i pripada Nikšićaninu Peru Damjanoviću (35), potvrdio je jučer za Dnevne novine njegov otac Dragan Damjanović.

Pero Damjanović je nestao 2. septembra ove godine, nakon što je vozilom Smart, koje pripada njegovom bratu, otišao u kafić da popije kafu sa drugovima, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Dan kasnije, njegov brat je prijavio njegov nestanak, kao i nestanak vozila Smart. Policija i porodica su skoro mjesec i po bezuspješno tragali za njim.

Njegov mobilni telefon koji je ponio sa sobom toga dana, bio je van dometa. Policija sumnja da je Damjanović ubijen istog dana.

Beživotno tijelo mladića pronašli su mještani u mjestu Kobilji do.

Tijelo je bilo zakopano u plitkom grubu preko kojeg je bilo nabacano lišće.

Na lice mjesta odmah je izašla ekipa za uviđaje, u pratnji više državne tužiteljice u VDT-u Suzane Milić, koja je obavila uviđaj, i koja je naložila obdukciju leša koji je bio u fazi raspadanja.

Preliminarni izvještaj obdukcije, koja je urađena jučer, pokazuje da na tijelu postoje povrede u predjelu grudnog koša i da je žrtva ubijena sa najmanje dva metka u grudi.

Iz Uprave policije su kazali da je obdukcija završena.

- Izvještaj obducenta će biti upućen nadležnom tužiocu. Preliminarni izvještaj obducenta pokazao je da na tijelu postoje povrede u predjelu grudnog koša, nanijete vatrenim oružjem. Policija radi na rasvjetljavanju događaja, kao i utvrđivanju identiteta putem DNK i drugih analiza - kazali su iz policije.

Da je tijelo identificirano, potrdio je za DN Dragan Damjanović.

- Jeste, u pitanju je moj sin. Identificiran je. Moja druga dva sina i sinovac su tamo, čekam da ga dovezu ovamo, kući, sjutra da ga sahranim. Osjećao sam od početka, i kao otac sam znao da je to moj sin - kratko je Dnevnim novinama kazao Dragan Damjanović.

On je jučer kazao da za sada ne želi da govori o tome u kakvom je stanju tijelo njegovog sina pronađeno.

- O tome danas ne mogu i neću da pričam. Saopšteno mi je da je ubijen i zakopan i, ukoliko policija ne pronađe onoga ko ga je ubio, ima ko hoće. Ja ću danas da se potrudim da obezbijedim da sina mrtvog dopremim do Nikšića i sahranim, o svemu drugom ćemo nakon toga - ogorčen je unesrećeni otac.

Njegov otac je u ranijem razgovoru za "Dnevne novine" kazao da je istina da je Pero imao kriminalni dosije i da je nekoliko puta robijao, te da je iz spuškog zatvora izašao prije dva-tri mjeseca. U Spužu je proveo sedam mjeseci zbog nezdovoljenog držanja oružja.

- U pitanju je oružje što je prošle godine pronađeno u Kotoru i on je tada uzeo to na sebe. Bio je u zatvoru, to je istina, evo pitajte me šta god želite, reći ću onako kako jeste. Imam i neka saznanja da je bio pripadnik škaljarskog klana - prokomentirao je tada  Damjanović.

Pištolj zbog kojeg je osuđen, pronađen je u decembru 2016. godine pretresom kuća i automobila Kotorana Jovana i Igora Vukotića.

U januaru ove godine navodno je u Istražnom zatvoru pretukao Kotoranina Miloša Trba (31), optuženog za saučesništvo u ubistvu zatvorenika Dalibora Đurića, navodnog člana škaljarskog klana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.