REGION

Novi detalji porodične tragedije u bihaćkom naselju Ribić: Kako je ubijen Sead Kajtazović

Pripadnici MUP-a USK i istražitelji i jučer obavljali uviđajne radnje

Piše: Dž. BULBUL

17.10.2017

Tridesettrogodišnji Alvin Kajtazović u nedjelju navečer je na kućnim vratima porodične kuće u bihaćkom naselju Ribić, nakon žučne svađe i tuče, nožem usmrtio svog oca Seada Kajtazovića (59). 


Ilegalni klub

Kako saznajemo, policajci su na lice mjesta izašli nakon dojave komšija, gdje ih je zatekao strašan prizor. Prema riječima Snežane Galić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), policajci su na ulaznim vratima porodične kuće zatekli beživotno tijelo oca, a pored njega sina, koji je imao vidne povrede.  

- U ruci je držao hladno oružje - nož, nakon čega je uhapšen - dodala je Galić. 

Prema tvrdnjama prvih komšija, Alvin je izašao iz kuće držeći nož u ruci. Dok su oni bili u svom dvorištu, on im je rekao: ''Ubio sam oca, nisam mogao izdržati, pozovite policiju.''

I tokom jučerašnjeg dana ispred kuće Kajtazovića nalazili su se policajci i istražitelji koji su radili uviđajne radnje. Komšije porodice Kajtazović su u nevjerici. U neformalnom razgovoru s njima saznajemo da je nesuglasica između sina i oca bilo i prije, zbog čega su često dolazili u verbalni sukob.

Alvin Kajtazović: Svađao se s ocem. Alvin Kajtazović: Svađao se s ocem

Miran mladić

Sead Kajtazović je u Bihaću poznat po tome što je nakon rata držao ilegalni noćni klub „Kod Prsana“, u kojem je podvodio Ukrajinke i Moldavke. Iza kuće su bili smješteni bungalovi u kojima su žrtve živjele i gdje im je dovodio mušterije. Nakon prijave jedne od žrtava, Kajtazović je uhapšen i osuđen na pet godina zatvora. Po povratku iz zatvora razveo se od supruge, ali su nastavili živjeti u zajedničkom domaćinstvu. 

S druge strane, njegov sin Alvin Kajtazović je fakultetski obrazovan. Komšije ga znaju kao mirnog mladića. Otac ga je znao istjerati iz kuće pa je spavao u vikendicama svojih prijatelja.

Predat Tužilaštvu

U MUP-u USK nisu nam mogli potvrditi niti demantirati je li ranije bilo podnošenja prijava. O motivima zločina nisu željeli govoriti ni u Tužilaštvu USK. Asima Huskić-Kurjaković, v. d. portparola Tužilaštva USK, kratko nam je kazala da je osumnjičeni predat Tužilaštvu na daljnje postupanje te da je upućen prijedlog za određivanje pritvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.