REGION

Televizija Pink M napala Ambasadu SAD za neobjektivno saopćenje

CdM.me

23.10.2017

Televizija "Pink M" ocijenila je krajnje neobjektivno i selektivno saopćenje Ambasade SAD u Podgorici u kojem izvještavanje ove medijske kuće nazivaju "obmanjujućim".

Naime, Ambasada SAD u Podgorici razočarana je što Televizija "Pink M" u prilogu emitiranom 22. oktobra nije prenijela službeni odgovor njihovog portparola u vezi s Ambasadinom twitter porukom od 12. oktobra.

"Twitter poruke Ambasade SAD, uključujući i onu od 12. oktobra kojom Ambasada izražava kontinuranu podršku nezavisnim i odgovornim medijima, službene su twitter poruke koje odražavaju zvanične stavove i Ambasade SAD i Stejt dipartmenta. Američka ambasada je ponosna na rad svojih zaposlenih, posebno naših lokalno zaposlenih, koji imaju decenije ekspertskog znanja i iskustva u svojim oblastima i koji godinama rade na unapređenju demokratskih reformi u Crnoj Gori i jačanju bilateralnih odnosa SAD i Crne Gore", poručili su iz Ambasade.

A sve je počelo od toga kada je "Pink M" objavila da je crnogorska javnost svjedočila još jednom pokušaju Javnog servisa i opozicije da manipulišu građanima. RTCG je, naime, tvrde u "Pink M", tweet Američke ambasade u Crnoj Gori volšebno dovela u vezu s navodnim pritiscima na RTCG.

Naime, "Pink M" televizija kaže da je njihova redakcija došla do saznanja da je službenik Ambasade SAD Saša Brajović, a što im je Brajović i potvrdio u telefonskom razgovoru, suosnivač CRNVO sa Goranom Đurovićem, članom savjeta RTCG.

"Dužnost nam je da ukažemo cijenjenim građanima da postoji objektivna mogućnost da Saša Brajović ne može da bude nepristrasan službenik u Ambasadi SAD, u odnosu na Gorana Đurovića i njegovo medijsko djelovanje u Javnom servisu, kao člana Savjeta RTCG", kažu u "Pink M" televiziji.

Dodaju da pitanja koja sadrže molbe za pojašnjenjem tweeta, kao i o spornom djelovanju Saše Brajovića u ovom slučaju, su postavili službeniku iz PR sektora Džefu Adleru, koji ih je uputio ponovo na Sašu Brajovića.

"Tako da smo ostali uskraćeni za tačne i precizne odgovore na jasna pitanja", tvrde u "Pink M" televiziji.

Na ova pitanja, tvrde oni, dobili su od Saše Brajovića odgovor – u vidu ponovljenog tweeta od 12. oktobra.

Onda su, kažu u Pinku, pitali Džefa Adlera kako komentariše da je Saši Brajoviću, ograničavajući faktor da bude objektivan, to što je partner u firmi i ima lične odnose sa Goranom Đurovićem, članom Savjeta RTCG, za kojeg su nadležni državni organi utvrdili da krši crnogorske zakone.

Pitali su Američku ambasadu da li nepristrasnost i objektivnost Saše Brajovića, zbog navedenog, može biti garantovana od ambasadorke i Stejt departmenta.

"Odgovor u kojem stoji da je 'Ambasada ponosna na rad svojih zaposlenih' ne sadrzi činjenice koje naša pitanja iziskuju, te ga kao nerelevantnog nijesmo objavili, jer nema dodirnih tačaka sa temom koju smo obrađivali. Ne želimo da vjerujemo da bi stav Administracije uvaženih SAD, jos manje Američke ambasade u Crnoj Gori u prijateljskoj državi članici NATO-a, mogao da bude - da je dozvoljeno da se niži službenici miješaju u unutrašnje stvari poput politike i medijske scene, suverene države kakva jeste Crna Gora, iako jedan broj zaposlenih službenika ova pravila pristojnosti krši i miješa se u unutrašnja politička pitanja", ističu u televiziji "Pink M".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.