REGION

Spahić u bolnici: Optužuje Bjelopoljca da ga je oteo i tukao

Spahić u bolnici sa teškim povredama

Avaz.ba

24.10.2017

Senad Spahić iz Voljavca kod Bijelog Polja tvdi da ga je prije desetak dana oteo sugrađanin Zijad Hodžić, a zatim ga tukao i prijetio  da će ga odrobijati i da će ''morati da jede svoje meso''. 

Nakon toga, navodno mu je nudio automobile, tvrdeći da ne zna šta mu je bilo.

Iz Uprave policije je za Vijesti.me rečeno da je Hodžić privođen 15. oktobra i pušten na slobodu nakon prikupljenih obavještenja, te da čekaju izjašnjenje tužioca.

Pedesetogodišnji Spahić je ispričao da je Hodžić tog dana od njega tražio da mu uradi stolarske radove u kući u Gubavču.

- Prvo me pozvao i prijetio. To nije prvi put da mi prijeti smrću. Pitao je gdje sam da dođe do mene. Međutim, kada je automobilom došao do restorana rekao je da se šalio, da sam ja njegov brat i da želi da mu radim stolariju na kući, pošto je dobio novac od oca Ibre koji radi u Njemačkoj. Zamolio me da odemo do kuće i uzmemo mjere za više pregradnih vrata, uz obećanje da će me vratiti gdje ja kažem - priča Senad.

Bjelopoljac objašnjava da je pristao, jer izdržava četvero djece, od kojih dvoje zbog teške materijalne situacije nisu mogli da nastave studije.

Dodaje da ga je sugrađanin tokom vožnje hvalio kao dobrog stolara, nudeći novac unaprijed, što je odbio:

- Kada smo stigli ispred kuće Zijad mi je pružio svesku, olovku i metar i srdačno me pozvao da uđem isped njega, rekavši: ''ajde sad mjeri''. Rekao mi je: ''Senčo brate, slabo su mi ovo majstori ozidali dolje pri dnu je uže pet centimetara pa dobro izmjeri donju stranu'', što sam i učinio, sagnuvši se. Tada sam dobio udarac u glavu i počeo je da me tuče. Rekao mi je da je ta kuća operaciona sala gdje on operira ljude, da je robijao ranije pa će i zbog mene.

Dodaje da ga je Hodžić držao za vrat dok je krvario: 

- Prijetio mi je da će sjeći moje meso, koje ću morati živo da jedem dok dušu ne ispustim.

Objašnjava da nije znao da je zaključan dok na vrata nije ''zalupala Zijadova supruga, vičući da izađe jer će ga njen muž zaklati''.

Spahić priča da je tada ispred Hodžićevih vrata vidio Zijadovog komšiju S. B. i jednog dvadesetogodišnjaka kojeg zna iz viđenja, koji nisu reagirali na njegovo zapomaganje i preklinjanje da zovu ljekara i policiju.

- Zijad je tada tvrdio da sam pao na stepenice i govorio da ne zna šta mu je bilo, da će mi dati šta hoću - Pasata, Audi, ''kombi'' samo da odem da se umijem... Najviše me boli što ljudi koji su sve posmatrali nisu imali ljudskosti da pozovu pomoć, iako su vidjeli da sam u teškom stanju. Zahvalan sam Interventnoj jedinici policije, koja je izuzetno brzo došla i pomogla mi, nakon što sam se sjetio broja policije i pozvao ih.

Dodao je da ne zna zbog čega je pretučen, ''osim ako to nema veze sa sporom koji vodi sa Senadom Zoronjićem iz Gubavča'', kojeg je tužio zbog otuđenja stolarskih mašina vrijednih oko 15 000 eura.

Iz bjelopoljske Opšte bolnice su saopćili da je Spahić hospitalizovan zbog teških tjelesnih povreda - preloma vilične kosti i da će danas biti otpušten na kućno liječenje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.