REGION

Prijatelji zakucali profesorici na vrata, u stanu zatekli bratića kako sjedi pored njenog krvavog tijela

Avaz.ba

2.11.2017

Durija Durka Pojatić (78), profesorica ruskog jezika u penziji, ubijena je prekjučer popodne u svom stanu na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. 

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", policija sumnja da je ubica njen bratić Emir Sarvan iz Pljevalja. Isti izvor rekao je da je, u trenutku kada je njeno tijelo pronađeno, on bio u stanu i sjedio pored nje, piše Blic.

Zastrašujuća smrt ugledne profesorice potresla je Podgoričane i već dva dana glavna je tema žitelja ovog grada. Jedini osumnjičeni za monstruozan zločin je njen bratić. Sumnja se da je ubistvo počinio zbog novca.

Prema riječima komšija, nesretna žena živjela je sama u stanu na trećem spratu. Djeca joj žive u inostranstvu, a nju su pazili prijatelji koji su je svakodnevno obilazili. 

Pretpostavlja se da je osumnjičeni bratić u bijesu do smrti izudarao tetku rukama, nogama i čime je stigao. Priča se da je od nje tražio novac koji je čuvala u stanu i da je dio para pronađen kod Sarvana prilikom hapšenja.

O vrsti i broju povreda istražitelji se još nisu izjasnili, a sve će se znati nakon obavljene obdukcije.

Prijatelji u stanu zatekli užasan prizor 

Jeziv prizor u stanu zatekli su njen rođak i prijateljica. Ona se čudila što joj prijateljica ne otvara vrata i ne javlja se na telefon, a bile su se dogovorile da zajedno idu kod ljekara. Zbog toga je pozvala rođaka Pojatićeve, koji ima ključ od stana.

Oni su "Vijestima" ispričali da su naišli na razbacane i polomljene stvari kada su otključali vrata. Krv je bila svuda. U spavaćoj sobi na krevetu je ležala mrtva žena, a pored nje sjedio je njen bratić Sarvan. Tada je, navodno, njima kazao da je "došao da vidi šta je tetki". 

Njih dvoje su odmah izašli iz stana i pozvali policiju. 

Policija je bratanca ubijene žene zatekla u sobi i stavila mu lisice na ruke.

Iz policije je saopćeno da je tijelo Pojatić nađeno oko 15 sati.  Odmah je obaviještena dežurna tužiteljica Višeg državnog tužilaštva Tanja Begović koja je, sa policijom i forenzičarima, obavila uviđaj. Pregled tijela ubijene Pojatić uradila je i patolog Dragana Čukić koja će obaviti obdukciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.