REGION

Cazinski policajac priznao da je ubio suprugu: Rifetu Luliću 14 godina zatvora

Piše: Dž. BULBUL

28.11.2017

Kantonalni sud u Bihaću, kako saznajemo, osudio je Rifeta Lulića (42), cazinskog policajca, na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina jer je krajem juna ove godine u Gornjoj Koprivni kod Cazina svirepo ubio svoju 37-godišnju suprugu Mirelu Beganović-Lulić. Majka troje djece ubijena je iz pištolja u kući svojih roditelja. Lulić je ustrijelio suprugu sa čak sedam metaka privatnim pištoljem, i to dok je nesretna žena spavala.

Krvavi madrac 

Lulić je iskoristio priliku kada nikoga nije bilo u kući i iz neposredne blizine pucao je u suprugu. Krv nesretne Mirele, pogođene u glavu, upila se u madrac i prosula po drvenim dijelovima kreveta. Meci su, nakon što su prošli kroz njenu glavu, potpuno razderali madrac ispod nje i izašli na pod.

Sudija Fikret Hodžić pojasnio nam je da je prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuća okolnost uzeta činjenica da je Lulić nakon saslušanja svjedoka Tužilaštva priznao da je ubio suprugu.

Sa suprugom Rifetom i djecom Mirela je živjela u selu Krivaja. Na dan ubistva Rifet je došao dobro raspoložen prije podne da vidi suprugu. Kada je oko 13.30 sati krenuo nazad, sa sobom je poveo četverogodišnjeg sina.

Sam se predao

Očevici kažu da ga je Mirela ispratila do dvorišta te da je nasmijana mahala njemu i najmlađem djetetu dok su kretali autom. Lulić je pokušavao uspostaviti telefonski kontakt sa suprugom, ali i s badžom Amirom Muhićem, također policajcem u istoj policijskoj stanici.

Oko 19 sati se vratio u kuću punca i punice te je napravio nezapamćen zločin. Nakon što je ubio suprugu, sjeo je u vozilo i predao se cazinskoj policiji, bez ijedne izgovorene riječi.

Skladan brak

Sudija Fikret Hodžić je obrazložio da je Džemila, majka ubijene, kazala da je bio šokirana zločinom jer ništa nije ukazivalo na tragediju, s obzirom na to da su, kako je posvjedočila, Mirela i Rifet imali skladan brak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.