REGION

Brajović: U Crnoj Gori se bolje živi nego prije deset godina

Avaz.ba

4.12.2017

U Crnoj Gori se u ekonomskom pogledu danas živi bolje nego prije deset godina kad je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, rekao je predsjednik crnogorske Skupštine Ivan Brajović na međunarodnoj konferenciji u Gruziji.

Naveo je da se Crna Gora danas bitno razlikuje od one države prije deceniju, jer je zahvaljujući kvalitetnim reformama koje su se provodile u okviru integracionih procesa, napredovala u mnogim segmentima.

- Ojačali smo kapacitet svojih institucija i u stanju smo da na brži i efikasniji način provodimo unaprijeđeno zakonodavstvo koje smo usvojili i koje usvajamo. Prosječna plata i penzija u Crnoj Gori su tada bile duplo niže nego sada. Ono što je još važnije, bitno je promijenjena svijest ljudi o sistemu vrijednosti kojem Crna Gora treba da pripada - rekao je Brajović.

Tokom susreta s predsjednikom Parlamenta Gruzije Iraklijem Kobakhidzeom, ocijenjeno je da postojeća odlična politička saradnja predstavlja preduslov za jačanje saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

Kobakhidze je podsjetio da su Gruzija i Crna Gora nakon obnavljanja nezavisnosti postigle stabilnost i prosperitet, te da dijele iste vrijednosti i teže integraciji u Evropsku uniju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.