REGION

Policija u Haj-Nehaju zaustavila Bosanca s kilogramom marihuane u Golfu

Avaz.ba

22.12.2017

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore, Odsjeka za borbu protiv droge jučer su u saradnji sa službenicima Interventne jedinice Centra bezbjednosti Bar, oduzeli oko kilogram marihuane i tom prilikom uhapsili tri osobe osumnjičene za krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka i Interventne jedinice CB Bar sinoć oko 21.50 sati, na magistralnom putu Podgorica – Bar, u mjestu Haj – Nehaj, zaustavili su Golf II, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao D.J. (21) iz Rogatice, privremeno nastanjen u Baru, dok su se u vozilu nalazili J.B. (22) i D.L. (32), oba iz Bara.

Pregledom osoba i vozila, policajci su ispod haube pronašli jedno veće PVC pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne mase 1,014 kilograma.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su D.J, J.B. i D.L. imali namjeru da opojnu drogu stave u tzv. uličnu prodaju na području općtine Bar.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.J, J.B. i D.L. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga.

Pronađena biljna materija bit će upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.