REGION

Opasna kriminalka pobjegla iz zemlje: Crna Gora traži 65-godišnjakinju kod koje je pronađen arsenal oružja

( Printscreen)

Avaz.ba

5.1.2018

Crnogorska policija sredinom decembra uhapsila je 65-godišnju Danijelu Kisić-Petrović i spriječila ubistvo koje je starica planirala te u njenom domu tokom pretresa pronašla zavidan arsenal oružja.


Sumnja se da je ova baka u dužem periodu bila u svađi s jednim sugrađaninom zbog imovinsko-pravnog spora i vjeruje se da bi to mogao biti motiv planiranog napada.


Ipak, vlasti nisu imale dovoljno dokaza da je optuže za to pa je osumnjičena samo za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih sredstava. Nakon što je uplatila kauciju u iznosu od 100.000 eura, Kisić-Petrović je puštena da se brani sa slobode, ali je, prema neslužbenim informacijama, odmah napustila Crnu Goru.


Navodno je viđena u Dubrovniku u novogodišnjoj noći, a nije poznato je li se vratila u Crnu Goru. To ne zna ni njen advokat koji poručuje da joj nije određena mjera oduzimanja putnih isprava.


Također, upućeni anonimni izvori tvrde da je gospođa iz Bara zbog sudskih sporova koji se protiv nje vode na tamošnjim sudovima prijetila brojnim sucima i odvjetnicima, prenosi net.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.