REGION

Crna Gora: Duže od decenije čeka da mu priključe električnu energiju, a dobio račun od 1.000 eura

Avaz.ba

23.1.2018

Crnogorac Goran Bulatović već 15 godina nema električnu energiju. Usto, on tvrdi kako su na njegovom imanju iz Elektroprivrede postavili tri stuba i nova brojila, a onda mu i posjekli nekoliko stabala jabuke.

Bulatović tvrdi da će se sudskim putem obračunati sa Distribucijom, i da sumnja kako je epilog svega ovoga da on na silu proda imanje i kuću.

Bulatović, kako kaže, sumnja da nekoga zanima kupovina njegovog posjeda, te da je to razlog što mu već 15 godina iz Elektrodistribucije ne priključuju električnu energiju.

- Nije tajna da su mi do sada za imanje površine oko 6.000 kvadrata i dvospratne kuće nudili cifru blizu milion eura, ali ja ne želim imovinu da prodam. Vjerujem da se zato neko ovako i ponaša prema meni. Prvo, kad su se postavljali stubovi, a tri su postavili na mom imanju, posjekli su nekoliko stabala jabuke. I onda, sve iz komšiluka su priključili na te betonske stubove osim mene. Išao sam i u kolašinsku Distribuciju i pitao šta se dešava, a oni su govorili kako nemaju kablova i obećavali da će uskoro priključiti električnu energiju. Međutim, to se do današnjeg dana nije desilo - objasnio je Bulatović.

Razlog za nepriključenje na električnu mrežu nikad nisu objasnili.

Bulatović je penzioner i invalid i bavi se poljoprivredom na svom imanju. Kaže da je mučno živjeti bez električne energije, ali da se ipak ne predaje.

- Kao gerilac živim bez struje, šta da vam kažem. Svih ovih godina dok nisam imao struje iz Distribucije su ofrlje upisivali potrošnju te sada ispada da dugujem hiljadu eura, a meni ne pada na pamet da platim nešto što nije moglo biti potrošeno niti je ikad za to vrijeme došao i jedan jedini račun za struju. Kad su postavili betonske stubove i nova brojila, komšija mi je rekao da su satove ubrzo skinuli. Zato i sumnjam da nekoga zanima moj posjed i da zbog toga neće da mi priključe struju. Ja nikad neću prodati ni kuću ni imanje - kazao je Bulatović, piše CdM.me.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.