REGION

Teško oboljeli penzioner iz Podgorice donirao socijalu

CdM/Avaz.ba

6.2.2018

Svi smo mi ljudi, a neko od nas je čovjek. 

Tako bi se u najkraćem mogao opisati gest Podgoričanina Esada Pepića, koji je jednokratnu pomoć od 10 eura koju je dobio od Centra za socijalni rad Podgorica, uplatio za pomoć porodici kojoj Banka hrane pomaže, dodavši na tu sumu još 10 eura.

Iako je u rješenju Centra, koje je potpisala direktorica Ana Stijepović, konstatirano da se Pepić nalazi u stanju socijalne potrebe i da je njegov zahtjev opravdan, država je odlučila da mu pomogne tako što je na njegov račun uplatila 10 eura.

- Dobio sam 10 eura koje sam danas podigao i riješio da ih doniram za liječenje nekom ko je siromašniji od mene. Da imam novca, ja bih to razdijelio. Ja sam siromah, ali nisam siromašan u duši. U duši sam bogat - poručio je Pepić.

Pepić je zahtjev za dodjelu pomoći podnio 28. decembra i naveo da se supruga i on nalaze u veoma teškoj, kako zdravstvenoj, tako i materijalno-finansijskoj situaciji.

Mjesec kasnije, Pepiću su odgovorili iz Centra za socijalni rad i dodijelili mu jednokratnu novčanu pomoć od 10 eura.

Iz Centra za socijalni rad Podgorica su saopćili da je članom 37 Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti propisano da pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti pojedinac, odnosno porodica, koja se zbog posebnih okolnosti koje utiču na stambeno, materijalno i zdravstveno stanje, nađe u stanju socijalne potrebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.