REGION

Podgorica: Policija oduzela veću količinu oružja i municije

Srna

19.2.2018

Pripadnici crnogorske policije oduzeli su danas u dvije akcije u Podgorici veću količinu oružja i municije, dva vozila, drogu, te uhapsili više lica.

-Službenici policije izvršili su pretrese 13 stanova, vlasništvo lica čiji su inicijali V.B. /33/, A.M. /39/, M.M. /38/, R.R. /39/, Ž.P. /43/, V.I. /21/, D.I. /23/, L.Č. /23/, I.S. /23/, S.Đ. /21/, A.M. /32/ i A.I. /25/, svi iz Podgorice-, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su zaplijenjena četiri pištolja, automatska puška, revolver, ručna bomba, te veća količina municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu.

-Zaplijenjeno je više kesa i paketića sa drogom, vozilo `mercedes E5 AMG`, vozilo `be-em-ve serija pet`, dva laptopa, fantomka, nož-skakavac, vaga za precizno mjerenje, drobilica, pakovanje takozvanih rizli, bejzbol palica, 16 mobilnih telefona i šest SIM kartica-, ističe se u saopštenju.

-O događaju su obaviještena nadležna tužilaštva u Podgorici čiji tužioci su naložili da slobode budu lišeni V.I, L.Č. i I.S, kao i M.S. /18/, koji je brat I.S. i kojem, kako se sumnja, pripada pronađena droga", navode iz crnogorske policije.

U drugoj akciji policije izvršeni su pretresi na lokacijama koje koriste lica B.B. /30/, I.I. /41/ i Đ.M. /46/ iz Podgorice.

-Od Đ.M. su oduzeta dva pištolja i municija, za koje posjeduje oružne listove čiji su rokovi važenja istekli. Protiv njega će biti podnesena prekršajna prijava zbog oružja za koje nije produžavao dozvole, kao i zbog uvreda koje je uputio na račun policijskih službenika i države-, navodi se u saopštenju policije. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.