REGION

Amfilohije: Bratoubilački duh presudio Ivanoviću, ali i Kneževiću

Pobjeda

25.2.2018

Mitropolit Amfilohije je ocijenio da je sva priča o državnim udarima u Crnoj Gori zasnovana na "bratoubilaštvu i na bogoubilaštvu", piše Pobjeda. 

On je kazao i da je Olivera Ivanovića, u Kosovskoj Mitrovici, ubio ,,opaki, zli, bogoubilački i bratoubilački duh, koji je itekako prisutan i u Crnoj Gori.”

“I sami pratite šta se događa ovdje u Crnoj Gori. Ovdje vidite čak i takozvane državne udare koji su ovdje proglašeni. Sva ta priča o državnim udarima je zasnovana na bratoubi laštvu i na bogoubilaštvu, kao što su sad osudili na četiri mjeseca zatvora i Milana Kneževića, jednog od uglednih ljudi u našoj Crnoj Gori”, istakao je Amfilohije.

On je, u crkvi u Doljanima kod Podgorice, služio četrdesetodnevni pomen Oliveru Ivanoviću i tom prilikom ordenom zlatnog lika Svetog Petra Drugog lovćenskog tajnovidca darovao je Danimira i Veru Stevanović iz Osredaka, koji imaju šestoro djece.

“Zli, bezbožni duh Julijana Apostate, bogoubilački i bratoubilački duh ubio je i Olivera Ivanovića, kome služimo pomen na ovom mjestu gdje su se rodili i sahranjeni su njegovi preci”, kazao je Amfilohije tokom pomena Ivanoviću u crkvi u Doljanima.

Naveo je da se tu nalazi i grob Ivanovićevog djeda, a da su i njegovi roditelji, takođe, sahranjeni u Zagoriču.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.