INFRASTRUKTURA

Saobraćajni prsten oko Podgorice do kraja 2018.

CdM

17.3.2018

U glavnom gradu Crne Gore trenutno se odvijaju radovi na izgradnji dvije veoma bitne saobraćajnice i putnim pravcima koji će doprinijeti rasterećenju saobraćaja na magistralnim putevima Podgorica - Petrovac i Podgorica - Cetinje.

Radovi na izgradnji bulevara od raskrsnice s putem za aerodrom do raskrsnice s obilaznicom u Golubovcima počeli su 10. januara 2018. godine, dok su radovi na izgradnji bulevara kroz Donju Goricu počeli 12. februara, također ove godine. 

Izgradnjom ove dvije saobraćajnice, Podgorica će dobiti dio saobraćajnog prstena, jer će ove dvije saobraćajnice biti povezane i Jugozapadnom obilaznicom, novom saobraćajnicom, čija izgradnja treba uskoro početi. Nova saobraćajnica će imati četiri trake, nadvožnjak u zoni Kombinata aluminija (KAP) i novi most preko Morače.

Ugovorena vrijednost radova u Golubovcima iznosi 4,7 miliona eura, a u Donjoj Gorici 9,47 miliona eura. Oba ugovora su potpisana u vrijeme kada je PDV iznosio 19 posto, pa će ugovorene vrijednosti radova biti izmijenjene za razliku u vrijednosti PDV-a. 

Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj navodi da za sada nema kašnjenja u izvođenju radova, uprkos lošim vremenskim uvjetima.

Radovi na izgradnji bulevara u Donjoj Gorici počeli su prije mjesec, a trenutno se radi na izradi fekalne kanalizacije na dionicama od mosta na Sitnici do salona automobila “Renault” i od ulice Miloja Pavlovića prema Lješkopoljskoj ulici. 

Iz Direkcije za saobraćaj ističu da se za sada saobraćaj odvija dvosmjerno, ali da, kada se budu izvodili radovi na poprečnim iskopima, odnosno prekopima preko bulevara, saobraćanje vozila će biti jednosmjerno uz naizmjenično propuštanje. Ugovoreni rok za završetak bulevara u Golubovcima je 14. septembar ove godine, a bulevara u Donjoj Gorici 14. novembar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.