CRNA GORA

Prijetio novinarki "Vijesti": Drugačije ću ja s vama, pazi se

Vijesti.me

23.3.2018

Zagoričanin Zdravko Gojković uhapšen je jučer nakon što je u redakciji “Vijesti” prijetio Jeleni Jovanović, novinarki tog dnevnog lista. 

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprijećena novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

On će danas biti saslušan u Tužilaštvu.

Gojković je nakon što mu je novinarka rekla da ne može da skloni tekst s portala, već da ima pravo da reaguje ili demantuje tvrdnje iz teksta, gurnuo novine sa stola i rekao “drugačije ću ja s vama, znam ja kako ću”, poručivši joj da se pazi.

Novinarka je u policiji ispričala da su je kolege u jutarnjim satima obavijestile da je zvao Gojković, negodujući zbog članka u kome se pominje kao jedan od ljudi koji su saslušavani u policiji zbog napada na Nemanju Prelevića, govoreći da će da tuži zbog tog teksta i zahtijevajući da ga autor teksta nazove.

“Oko 11 sati obaviještena sam od kolega da je došao u redakciju da me traži da razgovara sa mnom. Rekla sam im da mu prenesu da ću doći kasnije i da tada dođe”, ispričala je novinarka.

Nakon toga je, kako je rekla, došao u redakciju oko 12 sati i odmah joj se obratio povišenim tonom navodeći: "nije tačno da imam sukob zbog duga, Nemanja Prelević je psihijatrijski slučaj".

"Saopštila sam mu da ima pravo da demantuje tekst i reaguje, što je odbio, zahtijevajući da se tekst skloni s portala “Vijesti”. Odgovorila sam mu da to nije moguće, nakon čega je rukom gurnuo novine sa stola bacajući ih na pod i govoreći mi drugačije ću ja s vama, znam ja kako ću”, ispričala je Jovanovićeva.

Dodala je da mu je rekla da nemaju više o čemu da razgovaraju ako neće da demantuje ili reaguje na tekst.

"Odlazeći, dok je prolazio pored mene, grubo mi je rekao "pazi se". Strahujem za svoju sigurnost jer se radi o licu koje je sklono da ostvari svoje prijetnje", ispričala je novinarka u policiji.

Načelnik podgoričke policije Jovica Rečević rekao je jučer da je Gojković odmah priveden, od njega je uzeta izjava i da su saslušana još tri svjedoka.

Gojković je od ranije poznat policiji.

Nedavno su pretresima sigurnosno interesantnih osoba, među kojima je bio i Gojković, oduzete dvije nagazne mine, četiri pištolja, 30 mobilnih telefona, pancir, laptopovi, dva hard diska, ručna radio-veza i četiri automobila, kao i jedan motor.

Iz policije je tada saopćeno da je akcija usmjerena na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela: razbojništava, podmetanja požara na vozilima, kao i rješavanja sukoba organiziranih kriminalnih grupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.