Foto: Ilustracija

ZAPOŠLJAVANJE Poslodavci nude zarade od 300 do 800 eura

Crna Gora traži 10.000 sezonskih radnika

Autor: Srna
13.04.2018 16:46
A
A
A

U Crnoj Gori je predviđeno angažiranje više od 10.000 osoba s evidencije nezaposlenih za sezonski rad, a poslodavci nude zarade od 300 do 800 eura, saopćeno je iz crnogorskog Zavoda za zapošljavanje.

Zavod ovih dana posreduje u izboru sezonske radne snage i za potrebe poslodavaca "Karizma Adriatik" i "Budvanska rivijera".

"Budvanska rivijera" je posredstvom Zavoda oglasila 600 slobodnih radnih mjesta. Riječ je o poslovima u hotelima "Slovenska plaža", "Aleksandar", "Palas" i "Mogren", a poziv je upućen nezaposlenim iz Bijelog Polja i Mojkovca.

"Karizma Adriatik" iskazao je potrebu za velikim brojem sezonskih radnika u hotelima u Kotoru i Baru.

- Zarada se kreće između 300 i 800 eura, u zavisnosti od vrste posla. Osigurani su smještaj i dva obroka u toku smjene. Poziv je upućen nezaposlenima iz Podgorice, Tuzi, Golubovaca, Zete i Danilovgrada - saopćeno je iz Zavoda.

U hotelu "Alure palaci" u Kotoru potrebni su menadžeri domaćinstva, recepcioneri, sobarice, higijeničarke, radnici u vešeraju, konobari, barmeni, kuhari, pomoćni kuhari, pomoćni radnici u kuhinji, poslastičari, radnici za nabavke, magacioneri i računovođe.

Hotelu "Ruža vjetrova" u Baru potrebni su kuhari, pomoćni kuhari, pomoćni radnici u kuhinji, konobari, serviri, šankeri, sobarice, higijeničarke, radnice u vešeraju, magacioner i recepcioner.

Više o:

Crna Gora