SUĐENJE Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu

Zdravko Gojković priznao napad na novinarku

Autor: Vijesti.me
15.04.2018 09:29
A
A
A

Podgoričanin Zdravko Gojković, ipak, je odlučio priznati da je prijetio novinarki “Vijesti” Jeleni Jovanović.

Njegov branilac, advokat Srđa Radović predložit će Tužilaštvu da potpišu sporazum o priznanju krivice zbog optužbi za ugrožavanje sigurnosti novinarke.

Još nije poznato šta će konkretno Gojković predložiti Tužilaštvu, ali, prema saznanjima “Vijesti” - Tužilaštvo neće prihvatiti novčanu, već će tražiti zatvorsku kaznu za Gojkovića.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, prijeti mu novčana kazna ili zatvor do godinu.

Tužiteljica Biljana Medenica ranije je podnijela optužni prijedlog protiv Gojkovića, a sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović je zakazala početak suđenja za maj.

Gojković sve do početka procesa pred sudom ima pravo da zatraži nagodbu s Tužilaštvom.

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović ranije ga je pustio da se brani sa slobode.

Tada je sudiji rekao da nije imao namjeru prijetiti Jovanović, da joj se neće približavati, te da je htio tužiti “Vijesti” zbog objavljenog teksta, a ne da ugrožava bilo koga.

On je uhapšen krajem marta, nakon što je prijetio novinarki u redakciji dnevnog lista.

Gojković je, nakon što mu je novinarka rekla da ne može ukloniti tekst s portala, već da ima pravo reagirati ili demantirati tvrdnje iz teksta, gurnuo novine sa stola i rekao: “Drugačije ću ja savama, znam ja kako ću”, poručivši joj da se pazi.

Gojković je odranije poznat policiji, a ranije je i više puta osuđivan.

Predsjednik Komisije za istraživanje napada na novinare Nikola Marković istaknuo je da će se Komisija na prvoj narednoj sjednici baviti prijetnjama novinarki.

- Užasava me činjenica da kriminalci mogu slobodno ušetati u redakciju i prijetiti novinaru zbog posla koji obavlja - naveo je ranije Marković.

Ministar pravde Zoran Pažin tražio je ranije od policije da novinarki hitno uradi procjenu sigurnosti.