REGION

Veliki požar ušao u Nacionalni park Krka, zahvaćeno 1000 hektara, stiže pomoć iz cijele zemlje

(Index.hr)

2.8.2017

Golemi šumski požar koji je jučer popodne buknuo kod Kistanja zahvatio je gotovo 1000 hektara površine. Vatrogasci se od jučer bore s vatrenom stihijom, a u gašenju vatre pomažu im dva kanadera i tri air tractora, piše Index.hr.

Požar još uvijek nije lokaliziran, a vatra je zahvatila i dio Nacionalnog parka Krka.

"Nema ugroze za objekte i za ljude. Oni koji su evakuirani vraćeni su kućama, struja je uključena. Požare ide prema kanjonu Krke, nove snage dolaze, tu je i vojska", rekao je za Index glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića doznajemo da je na terenu 180 gasitelja, a MORH je objavio kako je poslao 50 vojnika u pomoć vatrogascima.

"Požar ulazi u nacionalni park kod manastira Krke, koji nije u opasnosti. Dio požara prema Laškovićima kod Skradina je pod kontrolom, s drniške strane vatru gase društva iz Drniša i Promine, požar kod Zelića kod Knina je prigušen. Požar je prošao kraj kuća u mjestu Krnete", kazao nam je Dukić.

Požarište je danas obišao i ministar odbrane Damir Krstičević, a u večernjim satima održana je sjednica Kriznog stožera koju je sazvao šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Zbog nastale situacije Stožer je predložio županu da se proglasi velika nesreća na području Šibensko-kninske županije i da zatraži pomoć.

Aktivirani su stožeri u Kninu, Skradinu i Kistanjama i nalaze se na terenu, kao i ostale službe za krizne situacije (HGSS, Hitna pomoć i Crveni križ).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.