REGION

Veliko nevrijeme pogodilo Zagreb: Sve se zacrnilo u samo desetak minuta, a onda je uslijedio haos

Avaz.ba

10.8.2017

Nakon što je u poslijepodnevnim satima olujno nevrijeme poharalo Istru i Kvarner, nešto poslije 19 sati iznenada se smračilo i u Zagrebu, a ubrzo je zapuhao vrlo jak vjetar te je počela pljuštati kiša.

Snažna fronta sa zapada sa sobom je donijela i grmljavinu, a jak vjetar za kratko vrijeme ispraznio je ulice hrvatske metropole.

Ugostitelji su užurbano krenuli micati stolove i stolice sa svojih terasa.

Kako javljaju čitatelji portala Jutarnji.hr, na području Ilice došlo je do zastoja u tramvajskom saobraćaju.

- Nanoseći predmete na kontaktnu mrežu, jak vjetar uzrokovao je zastoj tramvajskog saobraćaja Ilicom u oba smjera - pojasnili su u Zagrebačkom holdingu.

Saobraćaj je ponovno uspostavljen u 20.23 sati.

U Buzinu je srušeno stablo na trotoaru u smjeru Velike Gorice pa su ZET-ove autobusne linije 166, 229, 268, 310 i 311 bile neko vrijeme zaustavljene.

Olujni je vjetar rušio i stabla pa je u prekidu i autobusna linija Sljeme-Mihaljevac jer Sljemenska cesta nije prohodna.

Prema podacima Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda, u 19 sati na stanici Grič u Zagrebu su izmjerena 33 stepena, a samo sat vremena kasnije živa se spustila na 22 Celzijeva stepena.

Na stanici Maksimir temperatura se u sat vremena spustila s 33 na 27 Celzijeva stepena.

Ciklonalni sistem koji se stigao u Zagreb došao je iz susjedne Slovenije, iz koje stižu izvještaji o haosu koju je ova oluja na nekim njenim područjima izazvala.

Bilo je srušenih drveća, teško oštećenih krovova i velikih saobraćajnih problema, s obzirom da su se zbog izrazito obilne kiše i povremene tuče vozači u strahu zaustavljali pod nadvožnjacima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.