Talačka kriza u Hrvatskoj: Specijalci pregovaraju s muškarcem koji prijeti da će aktivirati bombu, čuli se novi hici

Avaz.ba
12.08.2017 22:07
A
A
A

U mjestu Šećerana pored Belog Manastira u Hrvatskoj od 16 sati vlada opsadno stanje, nakon incidenta u kojem je 35-godišnji muškarac pucao prema policiji te zaprijetio aktiviranjem ručne bombe.

Nakon toga se zatvorio u kuću te i dalje prijeti da će aktivirati ručnu bombu.

Pripadnici specijalne policije pregovaraju s njim, a u međuvremenu su se začuli i novi hici. Porodica navedenog muškarca je na sigurnom.

'Specijalna jedinica policije ima svoju taktiku pregovaranja. Svima je u cilju sigurnost i samog osumnjičenog, policijskih službenika kao i građana. Možemo potvrditi da je bilo hitaca, ali što se tačno dogodilo pokazat će uviđaj - rekao je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Potvrdio je da je policija već prije imala nekoliko postupanja prema osumnjičenom, prije ovog incidenta.

Reporter Nove TV s terena javlja da je mjesto Šećerane blokirano i da mu se nemoguće približiti.

Više medija, koji se pozivaju na neslužbene izvore, prenosi da se svako malo čuje pucnjava te da se u jednom trenutku začula i eksplozija.

"Danas oko 16.01 sati u Policijskoj stanici Beli Manastir zaprimljena je dojava o porodičnom nasilju u mjestu Šećerana. Dolaskom na mjesto događaja počinitelj (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Tom prilikom niko nije povrijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi porodice koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u toku", saopćila je ranije policija.

Više o:

Hrvatska