REGION

Završena drama kod Belog Manastira: Predao se muškarac koji je pucao na policiju

Avaz.ba

13.8.2017

Muškarac u naselju Šećerana koji je u subotu pucao po policajcima i prijetio da će aktivirati ručnu bombu, nakon višesatnog pregovaranja, u 3:17 sati predao se policiji, javljaju jutros hrvatski mediji. 

Iz PU osječko-baranjske su nam potvrdili da je situacija riješena te da tokom postupanja nije bilo povrijeđenih osoba.

Prethodno je oko 1:30 sati od policije zatražio prisustvo medija i time uslovio svoju predaju, no predomislio se sat vremena kasnije, pa su pregovori nastavljeni sve do 3:17 kada se predao.


Sam u kući

Podsjetimo, u mjestu Šećerana pored Belog Manastira od 16 sati jučer vladalo je opsadno stanje nakon incidenta u kojem je 35-godišnji muškarac pucao prema policiji te zaprijetio aktiviranjem ručne bombe. 

Muškarac se nakon toga zatvorio u kuću te je nastavio prijetiti da će se raznijeti. Obitelj navedenog muškarca je nakon dolaska policije odvedena na sigurno.

Portparol PU Osječko-baranjske potvrdio je kako je bilo prijavljeno porodično nasilje negdje iza 16 sati te su se pripadnici Specijalne policije uputili na mjesto događaja pri čemu je osumnjičenik pucao prema policiji. 

Pripadnici specijalne policije pregovarali s njim skoro 11 sati, a u međuvremenu su se začuli i novi pucnjevi, zadnji put oko 21:20 sati.

Čeka se uviđaj

- 'Specijalna jedinica policije ima svoju taktiku pregovaranja. Svima je u cilju sigurnost i samog osumnjičenog, policijskih službenika kao i građana. Možemo potvrditi da je bilo hitaca, ali što se tačno dogodilo pokazat će oviđaj - rekao je Dario Premec, portparol PU Osječko-baranjske.

On je potvrdio da je prije ovog incidenta policija već prije imala nekoliko postupanja prema osumnjičenom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.