REGION

Lovce u Slavoniji iznenadio prizor: Išli u lov na veprove, naišli na čudan prizor - "Ne znamo hoće li nas napasti..."

Avaz.ba

17.8.2017

Iako je izbjeglička kriza daleko iza nas, jedan dio migranata i dalje kreće u potragu za boljim životom, a pokušavajući se probiti do Zapadne Evrope, prolaze i preko hrvatskog teritorija. 

Protekle sedmice, oko sedam sati ujutro, grupa lovaca na području Slavonije naletjela je na devet uspavanih Afganistanaca, ilegalnih migranata.

Lovci su tražili veprove, a našli devetero ilegalnih migranata koji su spavali umotani u najlone. U lovačkoj družini bio je i jedan policajac, koji je znao šta im je činiti, piše Glas Slavonije. 


- Kada sam naišao na te ljude, najprije sam sam se, logično, iznenadio, a potom odmah obavijestio lovnika koji je znao da je među raspoređenim lovcima i policajac, te ga odmah pozvao da dođe na tu lokaciju. On ih je probudio te komunicirao s njima. Spavali su na nekim krpama, umotani u najlone. Zamolio nas je samo da mu pomognemo pri njihovom izvođenju iz šume, dok neko ne dođe službenim vozilom i s pojačanjem po njih. Dok smo s obje strane hodali uz njih, da ne bi neko od njih bježao dok nije stigla “marica” koja ih je odvezla, imali smo čudan osjećaj, jer ne znaš o čemu razmišljaju, hoće li nas možda napasti, ili pak pokušati pobjeći - rekao je jedan od lovaca.

Jedan od uhvaćenih migranata bio je gluhonijem te je imao problema s udovima, pa ga je neko od njih neprestano morao voditi za ruku.

Međutim, ovo nije prvi ovakav slučaj. Naime, nešto se slično dogodilo ove godine i lovcu na području Novog Sela koji je, također neočekivano, u blizini jedne čeke naišao na migrante.

No, čini se kako su ovo tek sporadični slučajevi jer je veliki migrantski val prošao prije nekoliko godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.