REGION

Pedofil konačno dolijao: Uhapšen 44-godišnjak koji je seksualno zlostavljao maloljetnicu

Ilustracija

Avaz.ba

21.8.2017

Istražni sudija Županijskog suda u Splitu je zbog nekoliko krivičnih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta odredio zatvor 44-godišnjaku iz Muća kod kojeg je policija u petak uvečer pronašla 13-godišnju djevojčicu za kojom su roditelji i policija tragali puna četiri dana, saznaje se danas u Državnom odvjetništvu Hrvatske.

Zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je i drugi prijedlog odvjetništva, da mu se odredi zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, odbijen jer 44-godišnjak do sada nije bio osuđivan.

Muškarac iz Muća (44) priveden je u petak nakon što je policija u njegovoj kući pronašla maloljetnicu koja je četiri dana prije odšetala iz apartmana u Tučepima u kojem se zajedno s roditeljima, s kojima živi u Njemačkoj, nalazila na godišnjem odmoru.

Za njom je potraga trajala četiri dana, a policija je na njenom profilu društvene mreže pronašla dokaz po kojem je bilo vidljivo kako se djevojčica prethodno dopisivala s 44-godišnjakom.

Pronađena je u njegovoj kući, a kako je 44-godišnjak rekao policiji tokom kriminalističkog istraživanja, djevojčicu je ukrcao u svoj automobil na Jadranskoj magistrali gdje je stopirala.

Navodno mu je rekla da je progone. Krivično je prijavljen zbog krivičnih djela upoznavanja djece s pornografijom, mamljenja djece za zadovoljavanje spolnih potreba i spolnu zloupotrebu djeteta mlađeg od 15 godina jer je djevojčicu pipao po tijelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.