REGION

Više osumnjičenih zbog požara privedeno u kninsku policiju

Ilustracija

Fena

21.8.2017

U policijsku stanicu Knin u ponedjeljak popodne privedeno je više osoba zbog sumnje da imaju veze s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, potvrđeno je u šibenskoj policiji.

Policija u interesu kriminalističke istrage ne otkriva detalje već kratko navodi kako se utvrđuju sve okolnosti zbog kojih se privedene osobe dovode u vezu paljenjem požara, javila je Hina.

Ranije tokom dana neslužbeno se saznaje da je najmanje jedna osoba zbog izazivanja požara uhapšena na predjelu Burnuma pokraj Kistanja, gdje je prvo planulo sinoć, ali je požar tokom noći proglašen lokaliziranim, da bi se danas oko 13 sati vatra na tom lokalitetu opet rasplamsala.

Sat kasnije, vatrogasci su od policije zatražili dva kombija da bi zbog opasnosti od požara evakuirali mještane zaseoka Marčići kojem prijeti vatra.

Tokom današnjeg dana na zadarskom i šibenskom području buknuo je niz požara pa je u ovom trenutku zatvorena autocesta Zagreb – Split, na dionici između čvorova Benkovac i Pirovac u oba smjera, dok je između čvorova Šibenik i Pirovac autocesta zatvorena u smjeru Zagreba.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.