REGION

Mamići išli na misu zadušnicu za njegovoga oca u mjestu Vidovići: Misle da su ga napadači cijelo vrijeme pratili

Avaz.ba

22.8.2017

Luka Krstanović, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrada tvrdi da je bio u blizini Doma zdravlja u trenutku kada se pročulo da je bio atentat na Zdravka Mamića. Smatra da je imao dužnost obići ga i vidjeti kako je te oštro osuditi napad na njega. 

Objasnio je da je općina Tomislavgrad na svečanoj sjednici 9. jula povodom Dana općine Zdravku Mamiću, zbog njegovih doprinosa na području sporta, dodijelila medaljon, odnosno priznanje. Kaže da je Zdravko Mamić izgledao dobro, bio je veseo i dobro raspoložen te je djelovao kao da se oporavlja.

Krstanović govori još da prije nego ga je posjetio, pitao je doktora kako je. Saznavši da ozljeda nije tako ozbiljna, nije ga htio pitati kako se osjeća i šta se dogodilo.

Dodao je da, kako u svoje osobno ime, tako i u ime gradonačelnika Tomislavgrada, najoštrije osuđuje ovaj pokušaj ubistva te je izrazio nadu da će policija što prije pronaći počinitelje. Uz to, nada se da će se što prije oporaviti te da neće imati daljnjih zdravstvenih problema. Koliko znaju stanovnici Tomislavgrada, Mamići su danas išli na misu zadušnicu za njegova oca u mjestu Vidovići. Misle da su ga napadači cijelo vrijeme pratili.


Mamić: Nećete me slomiti

Nećete me slomiti, govorio je tako Zdravko Mamić nakon svakog sukoba s neistomišljenicima. Čak i kad su mu u utorak ustrijelili desnu natkoljenicu u Zidinama kraj Tomislavgrada u BiH, imao je osmijeh na licu. Smijao se skupa s doktorima i sestrama te rado pozirao sa svima. Uz to, vjerojatno je još bio u šoku.

Prema prvim informacijama, Zdravko je u Zidinama bio s gotovo cijelom svojom obitelji. Zajedno su bili na livadi na kojoj je njihov otac Josip Mamić doživio infarkt nakon kojeg je preminuo 2003. Ondje su mu u spomen postavili ploču. Među mnogo odraslih bila su i djeca koja su također došla odati počast.

U jednom trenutku iz grmlja su iskočila dvojica koja su počela nasumično pucati. Ispalili su pet ili šest metaka prema Mamićima. Jedan od njih pogodio je Zdravka u nogu, a drugi mu se zabio u automobil. Ostali su navodno ispucani u prazno te nisu napravili nikakvu štetu.


Ništa ga ne može slomiti. Sutra ide u Albaniju, rekao je svome bratu Zoranu koji je prepričao kukavički napad na svoju porodicu.


Dodao je kako su to mogli očekivati i da su ih najvjerojatnije napali huligani. 

Nisu im direktno prijetili da će pucati, jer kako kaže Zoran naviknuli su se na prijetnje

Porodica je odmah alarmirala policiju, koja je okružila cijelo područje. Ranjenog Zdravka prevezli su do Doma zdravlja Tomislavgrad, gdje su mu liječnici sanirali ranu. S obzirom na to da je samo lakše ozlijeđen, uspio je nagovoriti liječnike da ga puste te je ubrzo nakon pružene pomoći krenuo za Zagreb. Njegovo lice su u Domu zdravlja prepoznali brojni građani. Dolazili su do njega i poželjeli mu sreću. On je bio nasmijan te je spremno pozirao za brojne fotografije. Snimili su ga i s prijateljima i s djecom.     

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.