Na suđenju Mamiću i ostalima pročitana dokumentacija iz Uskokove optužnice

Autor: Fena
12.09.2017 15:21
A
A
A

Suđenje bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću i još trojici optuženih, nastavljeno je na osječkom Sudu čitanjem dokumentacije, koja je sastavni dio Uskokove optužnice, a glavna rasprava će se nastaviti u oktobru.

Od četverice optuženika, na sudu se pojavio samo prvoptuženi Milan Pernar, a ostale su zastupali njihovi advokati, uključujući i Zdravka Mamića koji je, odlukom sudskog vijeća, zbog višekratnog remećenja reda na glavnoj raspravi, udaljen iz sudnice do okončanja dokaznog postupka. 

Glavna rasprava nastavit će se 6. i 10. oktobra kada će, na prijedlog Uskoka, biti pozvano šest novih svjedoka, članova porodice optuženika Zdravka i Zorana Mamića te Milana Pernara, nakon čega se očekuju nalazi vještaka te dokazni prijedlozi odbrane.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK "Dinamo", izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 miliona kuna, a državni proračun za barem 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Više o:

Zdravko Mamić