REGION

Nesreća Jadrolinijskog trajekta: Prilikom pristajanja na otok Ugljan udario u obalu

Nikša Sipaničev/Cropix

Avaz.ba

16.9.2017

Jadrolinijin motorni trajekt "Juraj Dalmatinac", koji plovi na redovnoj liniji Zadar - Preko, manje je oštećen u subotu prilikom manevra pristajanja kada je udario bočnim dijelom u obalu trajektnoga pristaništa u Preku, na otoku Ugljanu, niko od putnika i članova posade nije povrijeđen, a trajekt je nastavio postupak pristajanja, piše Jutarnji. 

Službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukuture te Nacionalu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o manjoj pomorskoj nezgodi koja se dogodila u subotu, 16. septembra u 10,35 sati, kada je motorni trajekt "Juraj Dalmatinac", koji plovi na redovnoj liniji 'Zadar - Preko', prilikom manevra pristajanja udario bočnim dijelom u obalu trajektnoga pristaništa u Preku, na otoku Ugljanu, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukuture .

Niko od putnika i članova posade nije povrijeđen, trajekt je nastavio postupak pristajanja, a odmah po pristajanju svi putnici i vozila iskrcani su na obalu, vozila i ostali uređaji u transportu nisu oštećeni, a nije primjećeno ni onečišćenje mora.

Službenici zadarske Kapetanije obavili su uviđaj kako bi utvrditi uzrok ove pomorske nezgode i pregledali trajekt. Kako se navodi, pregledom je ustanovljeno da je probijena bočna oplata trajekta iznad nivoa mora, kao posljedica udara u obalu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.