Pomračenje uma: Majka odvela djecu, a onda ih zapalila u autu

Autor: 24sata.hr
10.10.2017 18:51
A
A
A

"O Bože, šta joj je bilo? Zašto", uzalud se pitao neutješni Đuro Š., svekar Marine Š. (29) iz Kutine, koju su mrtvu pronašli u automobilu u šumi kraj Kutine .

S njom su u vozilu bila i njena djeca, kćerka (5) i sin (1), a prema prvim informacijama, sumnja se da je majka počinila samoubistvoo te u smrt povela i maloljetnu djecu. Tri izgorjela tijela u šumskom predjelu Staro brdo u Husainu kraj Kutine pronašli su šumari oko 9 sati. Od prizora su preblijedjeli. Odmah su pozvali policiju, koja je jučer na mjestu velike tragedije još provodila očevid kako bi utvrdila sve okolnosti smrti koja je pogodila Kutinjane.

Ostavila kovertu s novcem i iskaznicom

Kako saznju 24sata.hr, Marina je u ponedjeljak oko 15 sati, kao i obično, otišla s posla. Bila je vedra i dobro raspoložena te niko ko je vidio nije mogao ni pomisliti šta planira. Radila je, pričaju komšije, u računovodstvu kompanije koja je u najmu u kutinskom hotelu. Na poslu je, govori svekar, ostavila kovertu adresiranu “Za Darija”. U njoj nije bilo oproštajnog pisma, ali je bio novac i iskaznica od knjižare u kojoj je posuđivala slikovnice za djecu. Nakon odlaska s posla, otišla je do svekrve i pokupila djecu. Ona su, kaže Đuro, bila kod nane jer je djevojčica bila malo bolesna, pa ih nije željela voditi u vrtić. Posjela ih je u sjedalice njihovog malog svijetloplavog Chevroleta i otišla.

- Sin je bio kod kuće i čekao da se vrati, ali nije dolazila. Zvali smo je na mobitel, ali nije se javljala. Zvonilo je kao da je mobitel isključen ili nema signala. Nikad se prije nije dogodilo da se nije javljala, pa smo se zabrinuli - još u šoku pričao je njen svekar.

Policajci su zbog očevida zatvorili sve pristupne ceste kako bi spriječili znatiželjne ljude da im ugroze potencijalne dokaze o tragediji. Sumoran kišni dan dodatno je pogoršao cijelu situaciju, te se niko nije mogao othrvati valu tuge. Mještanima Husaina i dalje je nepoznat motiv drage žene koju su poznavali. Za sada samo nagađaju o tome kako je skončala s djecom. Vjeruju da je dobro poznavala cijeli kraj jer je njen otac bio šumar. On je upozorio i kolege šumare da mu jave ako ih slučajno primijete. Nažalost, upravo su oni pronašli njihova tijela.

Auto parkirala duboko u šumi

Marinin muž Dario, zabrinut za suprugu i djecu, otišao je u policiju prijaviti njihov nestanak. U policiji su rekli da moraju čekati 24 sata od nestanka kako bi mogli od teleoperatera zatražiti da lociraju mobitel.

Dok je on bio u policiji, njihovi prijatelji i rodbina počeli su ih tražiti po Kutini i okolici. 

- Sjeli smo u auto i krenuli. Svuda smo ih tražili, po Pakracu, Sisku, bojali smo se da im se nije nešto dogodilo, da nije izletjela s ceste ili nešto kad se ne javlja. Čak smo prošli i ovom cestom - govorio je, a policija je postavila traku kako ih niko ne bi ometao dok obavljaju očevid.

Auto nisu mogli vidjeti jer je on bio duboko u šumi.

Istražitelje dočekao pravi horor

Kako neslužbeno saznaju 24sata.hr., istražioce, koji su navikli na najgore situacije, dočekao je pravi horor. Tijela su bila neprepoznatljiva, a od automobila je ostala samo šasija. Vijest da su tri tijela izgorjela u požaru zaprepastila je lokalne vatrogasce. Čudi ih da niko od mogućih prolaznika nije primijetio dim požara te dojavio JVP-u Kutina ili okolnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima da se nešto čudno događa u šumi. To bi sigurno otišli provjeriti, no sad mogu samo suosjećati s obitelji.

- Ona je iz Husaina i dobro zna ovo područje. Njezin otac bio je u šumariji te je rekao šumarima da pripaze i da ih potraže i u šumi. Ujutro sam čuo da su pronašli auto - ispričao je očajni dedo dvoje djece.

Pogodila je bolest supruga? Vratio mu se tumor na mozgu

Dodao je da od policije ni nadležnih jučer još nije mogao dobiti nikakve informacije te nije znao kako su stradali ni koji motiv bi je mogao nagnati da naudi djeci. Nagađa da je pogodila suprugova bolest.

- Moj sin je teško bolestan. Ima tumor na mozgu i sad je prošao drugu operaciju te uzima terapiju. Njih dvoje su bili jako vezani i ona ga je silno voljela. Je li to bio motiv, stvarno ne znam - kazao je očajni Đuro. 

Dodaje da se supružnici, koji su u braku bili oko šest godina, nikada nisu svađali niti su imali bračnih problema. Živjeli su s njim u istom kućanstvu, a njegov sin Dario vodio je kompaniju za uređenje interijera.

'Nije odavala što planira, niti da joj se nešto čudno događa' 

Njeni prijatelji i poznanici nisu prestajali plakati na spomen ove tragedije. 

Ne mogu pronaći objašnjenje za ovaj čin u kraju u kojem se svi poznaju. Svojim djelima nije odavala što planira niti da joj se nešto čudno događa. Porodica joj je, kažu, bila sve. Bar tako potvrđuje i njen profil na društvenoj mreži Facebook. Na naslovnoj fotografiji ostao joj je natpis posvećen najmilijima.

- Porodica. Ondje gdje počinje život i gdje je ljubav beskrajna - piše na fotografiji. U jednom od svojih zadnjih statusa bila je razočarana prozivkama djece kojoj roditelji kupuju odjeću u jednom trgovačkom centru.