REGION

Roditelji zgroženi: Vozač koji je djecu trebao voziti na izlet pao na alkotestu

Avaz.ba

10.10.2017

Odlazak učenika četvrtih razreda Osnovne škole Zapruđe u Novom Zagrebu na Brijune odgođen je jer je vozač autobusa 'pao' na alkotestu. 

- Praksa naše škole je da prije bilo kakvog putovanja naših učenika zovemo saobraćajnu policiju kako bi provjerila vozilo i vozača. Pokazalo se da vozač nije 'čist' i nismo mogli dozvoliti da djeca s njim krenu na izlet. Možda taj vozač nije pio jutros već mu je ostao alkohol u krvi od sinoć, ali djeca svejedno nisu sigurna s njim na cesti - rekla je direktorica škole Ružica Vitman Sović za hrvatske medije.

Majka jednog od učenika rekla je kako je zgrožena i uznemirena. 

- Strašno, nevjerovatno da se taj vozač usudio doći pod utjecajem alkohola kako bi vozio djecu stotine kilometara daleko! Šta bi bilo da ga nisu alkotestirali? - rekla je.

Pedesetak učenika na izlet je krenulo sa sat i po zakašnjenja, nakon što je putnička agencija poslala novog vozača. Direktorica ističe kako je policija prije polaska alkotestirala i njega i bilo je sve u redu.

- Do ovog slučaja samo nam se jednom dogodilo da je vozač pao na alkotestu. To je bilo prije dvije godine i s tom agencijom više ne sarađujemo. Vjerovatno više nećemo sarađivati ni s ovom agencijom. Danas imamo sastanak s roditeljima kako bismo se dogovorili kakvu ćemo naknadu štete tražiti od te agencije. Djeca su na izlet otišla, ali neće stići obići sve što su trebala i kasnit će u povratku. Predstavnik agencije rekao mi je u telefonskom razgovoru kako će vozač koji je pao na alkotestu dobiti otkaz i žao mi je zbog toga, ali sigurnost djece mora biti na prvom mjestu - rekla je direktorica Vitman Sović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.