REGION

Plenković: Očuvati privrednu stabilnost i radna mjesta

Srna

11.10.2017

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas u vezi sa slučajem "Agrokor" da je u ovom trenutku bitno da se, nakon donesenog zakona o vanrednoj upravi u tom koncernu, očuvaju privredna stabilnost zemlje i radna mjesta.

"Jedini i osnovni cilj je da se dođe do restrukturisanja i dogovora sa dužnicima", rekao je Plenković hrvatskim medijima. 

Odgovarajući na optužbe vlasnika "Agrokora" Ivice Todorića da je ministar privrede davala kredite tom koncernu dok je radila u privatnom sektoru, Plenković je rekao da je "Martina Dalić bila u bankarskom sektoru prije mnogo godina".

Na konstataciju da mali dobavljači neće pristati na otpis dugova veći od 15 odsto, Plenković je poručio da povjerioci moraju doprinijeti pronalaženju održivog rješenja.

"To je proces, vanredna uprava djeluje šest mjeseci, a pred nama je ostalih devet mjeseci rada vanredne uprave u radu sa povjeriocima. U tom procesu očekujem i kvalitetno restrukturisanje, kao i održivost kompanije", rekao je Plenković.

On nije htio da odgovori na pitanje da li će ga situacija u vezi sa "Agrokorom" politički koštati.

Hrvatski Sabor je sa 113 glasova za izglasao odluku o osnivanju Komisije za "Agrokor", čiji je zadatak da roku od šest mjeseci ispita sve okolnosti u vezi sa ovim koncernom od dana njegovog osnivanja do danas, te da parlamentu predloži zaključke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.