Todorić Plenkoviću: Ako niste znali, bili ste ili naivni ili prevareni

Autor: Fena
11.10.2017 19:06
A
A
A

Ivica Todorić poručio je u srijedu hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću kako je, ako nije znao za sastanke Ante Ramljaka s predstavnicima fonda Knighthead prije donošenja 'Lex Agrokor', bio ili naivan ili prevaren, te ustvrdio da je za to, međutim, znala potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

- Ako vi niste znali za sastanke gospodina Ramljaka s predstavnicima fonda Knighthead prije donošenja neustavnog Lex Agrokor, onda ste bili ili naivni ili prevareni. Gospodin Ramljak je taj isti fond doveo u šibenski TLM, a njihov konzultant savjetnik mu je u Agrokoru, znaju se i poslovno surađuju već godinama. U svakom slučaju to je znala Vaša potpredsjednica koja je, uz svoje partnere iz Ramljakovog kruga, taj isti Lex i pisala. Uostalom, to je potvrdio i sam gospodin Ramljak gostujući u jednoj emisiji RTL-a u kojoj je jasno naglasio vremenski okvir prije donošenja Lex rekavši 'kad smo pisali zakon', - piše Todorić na svome blogu u novoj objavi.

Tvrdi da je Ramljak, u suradnji s Martinom Dalić intenzivno komunicirao i prije donošenja Lexa, s nekim ljudima iz samog Agrokora i postavlja pitanje u kojem svojstvu je to činio.

- Provjerite pritom i ulogu odvjetnika Tina Doličkog, doći ćete do zanimljivih saznanja, - poručuje Todorić hrvatskom premijeru.

- Te činjenice jesu dramatične, suprotno od onoga što ste rekli u Vašoj zadnjoj izjavi. Dramatične su jer ukazuju na smišljeni plan otimanja privatne imovine u kojem ste i osobno sudjelovali donošenjem Lex, - piše Todorić.

Premijer Plenković u srijedu je, na pitanje novinara je li znao da se Ramljak sastao s predstavnicima Knightheada prije nego je imenovan povjerenikom, rekao da ne zna.

Napomenuo je i da to nije tako dramatično te da nitko od strane Vlada ne bi činio bilo što što bi moglo pridonijeti panici na financijskim tržištima.

Todorić je ranije u više navrata optužio izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka da je pogodovao ulasku Knighthead fonda u Agrokor.

Knighthead Capital fond vlasnik je dijela Agrokorovih obveznica, a predstavnik tog fonda je i u privremenom vjerovničkom vijeću, gdje zastupa interese imatelja obveznica.

Hrvatski mediji navode kako se radi o relativno malenom fondu koji upravlja imovinom vrijednom 3,5 milijarde dolara, ima 25 zaposlenih i svega osam klijenata.