REGION

Ako kum Crnjac progovori, Todoriću nema spasa

Avaz.ba

16.10.2017

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu zatrpalo je nalozima sud tokom vikenda. Na noge su digli sve dežurne i pripremili policajce kako bi u ponedjeljak “probudili” ključne ruke Agrokora.

Nakon pretresa prvog su iz kuće izvukli Ivicu Crnjca, glavnog finansijskog direktora “carstva” Ivice Todorića, piše portal 24sata.hr. 

Tokom jutra tješio ga je advokat Ljubo Pavasović, koji ujutro nije znao šta njegovom klijentu sve stavljaju na teret. 

Oduzeli su mu dokumente i otpratili do automobila bez lisica. Među prvima su ga doveli do jedinice za pritvaranje na Oranicama. 

Inače, Crnjac je vjenčani kum Ante Todorića i već su ga prozvali mogućim svjedokom pokajnikom, što su advokati brzo demantirali. 

Ivica Todorić smatra ga odgovornim za početak svoje katastrofe. Ili kako on to naziva, nasilnog preuzimanja Agrokora od interesne grupe povezane s ministricom privrede Martinom Dalić i sadašnjim upraviteljem Agrokora Antom Ramljakom. 

Kao glavni finansijer, Crnjac je trebao u novembru 2016. godine ugovoriti sindicirani kredit kod zapadnih banaka od čak 300 miliona eura. 

To nije uspio dogovoriti, a gazda smatra da ga je namjerno sabotirao. Crnjac je navodno u svim kontaktima s istražiocima dosad govorio da je sve radio po nalozima Todorića, a priča se da raspolaže detaljnom dokumentacijom o spornim poslovima.

Ivan Crnjac nije uspio osigurati kredit za Agrokor. Ivica Todorić sumnja da ga je njegov čovjek izigrao. Prvog su ga uhapsili. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.