REGION

Ante Todorić kazao da nije kriv, odbio odgovoriti gdje je njegov otac Ivica

Avaz.ba

20.10.2017

Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića, koji je bio dopredsjednik Uprave "Agrokora" i osumnjičen u DORH-ovoj akciji "Agrokor", dao je iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu, javlja Dnevnik.hr.

Zgradu je napustio u crnoj limuzini Škoda Superb. Bio je na zadnjem sjedištu u pratnji svoga advokata Rajka Čogurića. Todorić se dovezao sa stražnje zgrade Zagrepčanke u garažu, pa je liftom došao na 4. sprat, gdje se nalaze prostorije Državnog odvjetništva.

Navodno je odbacio krivnju.

DORH sada treba odlučiti o daljnjem postupku, no Ante Todorić je slobodan, s obzirom na to da za njega, kao ni za njegovog brata Ivana nije određen istražni zatvor.

Nakon Županijskog suda, Ante Todorić došao je u Kulmerove dvore. Novinarima je rekao da je u DORH-u odbacio sve što mu se stavlja na teret. Na pitanje gdje mu je otac, nije htio odgovoriti.

- Ja sam došao u Hrvatsku, kao što sam obećao. Porekao sam ono što mi se stavlja na teret - kazao je Todorić i dodao da više nema komentara.

Advokat Olujić kazao je da će njegov klijent vjerovatno nekoliko dana provesti s porodicom, a onda se vratiti u London na svoju adresu, a tamo je i zaposlen.


(Video: 24sata.hr)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.