REGION

Panika u zagrebačkoj osnovnoj školi: Muškarac pokušao oteti djevojčicu?

Avaz.ba

8.11.2017

Zagrebačkom Osnovnom školom "Jordanovac" u ponedjeljak zavladala je panika nakon navodnog pokušaja otmice učenice petog razreda. 

Policija je potvrdila kako u ovom slučaju nema elemenata kaznenog djela, ali kako će uskoro biti poznato više informacija.

Šta se tačno dogodilo ispred OŠ "ordanovac" u ponedjeljak oko 14.15 sati, nije sasvim jasno. Prema medijskim napisima, nepoznati muškarac pokušao je oteti učenicu petog razreda. Navodno je zaustavio na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište te primio za ruku, ali djevojčica se uspjela osloboditi i utrčati u školu, piše Jutarnji list.

Iz policije su poručili kako prema podacima kojima raspolažu ovdje nema elemenata kaznenog djela, kako se još uvijek utvrđuju okolnosti događaja te kako raspolažu informacijama o tome ko bi mogla biti osoba koja se dovodi u vezu s događajem.

Direktor OŠ "Jordanovac" je nakon ovog događaja poslao apel svim roditeljima da porazgovaraju s djecom o njihovom ponašanju u sličnim situacijama. Istakao je kako će uposlenici škole pojačano dežurati u školskom dvorištu te kako će zamoliti policiju za pojačane sigurnosne patrole oko škole.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.