REGION

Gluhi i teško bolesni tinejdžeri pobjegli zbog ljubavi: Roditelji očajni, izgubili svaki trag!

( Privatni arhiv)

Avaz.ba

14.11.2017

Otkako je na društvenim mrežama objavljena vijest o nestanku dvoje maloljetnika u Zagrebu, 17-godišnjih Maje Gusić i Emira Mašića, u Majinu porodicu ne prestaju stizati dojave građana.

Majina očajna majka Tamara kaže kako policiji prosljeđuje sve dojave, a građani su ih do sada vidjeli u Zagrebu, Splitu, Rijeci.

Tinejdžeri su nestali još 31. oktobra, a Majina majka kaže kako su oboje u teškom zdravstvenom stanju.

- On je gluh i pobjegao je iz bolnice sa slomljenom čeljusti. Ona je gastritičarka i također nagluha i komuniciraju samo znakovnim jezikom - kaže majka Tamara.


( Nestali.hr)

Tinejdžeri su već neko vrijeme u ljubavnoj vezi koju porodica ne podržava, a Maja je i korisnica smještaja dječijeg doma August Šenoa. Oboje su djeca s posebnim potrebama zbog problema sa sluhom, te su se upoznali u srednjoj školi Slava Raškaj, gdje se Maja obrazuje za poslastičarku, a Emir za kuhara. Posljednji put Tamara je putem SMS poruke bila u kontaktu sa svojom kćerkom 5.11, a otada joj više na mobilni niko ne odgovara.


( Nestali.hr)

Ogorčena na policiju

Uvjerena je da se mladi par skriva kod Emirove porodice. Kaže kako pokušava da je pronađe na sve načine, pa su u cijelu priču uključene socijalna služba, dom, škola i prijatelji oboje nestalih tinejdžera. No, posebno je ogorčena na policiju koja, kaže, slučaj tretira kao da je nestao bicikl.

- Šest dana nisu učinili ništa. Sve dok nisam stupila u kontakt s medijima i udruženjem roditelja nestale djece, nisu čak htjeli ni da objave fotografiju nestalih u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Tek sada su to učinili - kaže očajna majka Tamara, pa kroz suze dodaje da joj je sada samo važno da je njena kćerka živa.


- Ako se zaljubila, ja to ne mogu da joj zabranim dok sama ne otvori oči. No, sada mi je samo bitno da je živa. Već i ove dojave koje dobivam od ljudi, a koji mi detaljno opisuju njenu odjeću, puno mi znače, jer barem znam da je dobro, da je živa i donekle zdrava - kaže Tamara Gusić.

Moli građane koji vide Maju ili Emira (a kaže da se nikada ne odvajaju), da joj sve informacije jave na brojeve 091 5868 544 ili 091 272 8264.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.