REGION

Stravična saobraćajna nesreća: Mladić poginuo, od vozila ostala olupina

ePodravina.hr

Avaz.ba

17.11.2017

Velika tragedija dogodila se jučer u Svetom Ivanu Žabnu. Život je na cesti izgubio 20-godišni Ivan Tuđa iz spomenutog mjesta.

U Ulici braće Radić oko 23 sata, on je upravljao automobilom "Renault Clio" križevačke registracijske oznake.

Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na suprotnu stranu kolovoza, u trenutku kada se iz suprotnog smjera kretao teretni automobil Man, zagrebačkih registracijskih oznaka, s priključnim vozilom, a kojim je upravljao 38–godišnji vozač. 

Na lijevoj saobraćajnoj traci automobil je udario u teretni te je od siline udara odbačen u dvorište kuće, a od auta su ostale samo olupine. Teretno vozilo je sletjelo van kolovoza u putni jarak. 

Nesretni vozač automobila je od dobivenih povreda na mjestu događaja preminuo, a vozač teretnog vozila je lakše povrijeđen.

Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola. 

Uviđajem je na mjestu događaja rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Zbog vršenja uviđaja od 23.13 do 3.50 sati za sav saobraćaj bila je zatvorena državna cesta od mjesta Haganj do Rovišća, a saobraćaj se odvijao obilazno smjerom Haganj – Dubrava – Farkaševac – Rajić – Bjelovar i obrnuto.

Policijski službenici Policijske stanice Križevci o događaju će dostaviti izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.