REGION

Brani se liječenjem: Zagrepčanin koji je silovao pse izbjegao suđenje

( Printscreen)

Avaz.ba

17.11.2017

Zagrepčanin I. I. (41), koji je godinama silovao svoja dva psa, mužjaka i ženku rase rodezijski ridžbek, opet se nije pojavio na zagrebačkom Opštinskom krivičnom sudu, gdje je trebalo da mu se nastavi suđenje, započeto početkom maja.

Njegov advokat Boris Vinčić predao je sudiji ljekarsku dokumentaciju prevedenu s holandskog i rekao da je njegov klijent, inače zaposlen u Evropskom parlamentu, na liječenju u bolnici. Također je zatražio da se "radi zaštite života optuženog" s rasprave isključi javnost, na šta je tužilac prokomentirala da nema razloga za to, ali da će sudija odlučiti.

I. I. u medijima odbacuje sve optužbe i tvrdi da će na sudu dokazati nevinost, ali tužilaštvo ga tereti da je od 2009. do septembra 2015. kada je uhapšen, na različitim lokacijama seksualno opštio sa svojim psima. Pri tome im je nanosio bol i patnju.

Oba psa su zadobila trajne ozljede, a vještaci kažu da ih je zlostavljač danima mučio glađu i žeđu da bi kod njih razvio refleks da se ne bune kad počne da im nanosi bol - birali su između bolnog silovanja i smrti od gladi i dehidracije.

Optuženi je otkriven tokom akcije protiv pedofila na internetu, u kojoj je pronađena i imejl adresa za koju se ispostavilo da pripada firmi u njegovom vlasništvu. Tokom pretrage kancelarije i stana pronađeno je stotinjak CD-ova sa spornim fotografijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.