REGION

Grabar Kitarović objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim čizmama

Večernji list

18.11.2017

Vukovaru je nužno osigurati budućnost, istaknula je u izjavi novinarima u dvorištu vukovarske bolnice predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je danas u Vukovaru prisustvovala obilježavanju 26. godišnjice stradanja grada tokom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. 

Osim što smo dužni izraziti pijetet, dužni smo prije svega osigurati budućnost Vukovarcima, da Vukovar ostane ovdje i da ljudi ostanu u Vukovaru, kazala je Grabar Kitarović uoči početka prigodnog komemorativnog programa ispred vukovarske bolnice, piše Večernji. 

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane "zenge" koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, kazala je da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost. 

Komentirajući odnose Hrvatske sa Srbijom, kazala je kako je razgovor potreban u cilju rješavanja otvorenih pitanja između dvije države, posebno pitanja nestalih osoba koje je, istaknula je, potrebno riješiti što prije.

Vezano za izgradnju međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije napomenula je kako su već učinjeni neki koraci.

- Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom prije nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati - dodala je. 

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović naglasila je kako je razgovor sa Srbijom nužan i potreban u cilju rješavanja otvorenih međudržavnih pitanja, posebice pitanja nestalih osoba koje je potrebno riješiti što prije.


Večernji

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.