REGION

Zaplijenjena veća količina droge, uhapšeno devet muškaraca

Avaz.ba

27.11.2017

U višemjesečnom kriminalističkom istraživanju zagrebačke policije i Općinskog državnog tužilaštva u Novom Zagrebu osim opojnih sredstva pronađen je i pištolj, 45 metaka, digitalne vage te oprema za pakiranje i vakumiranje, kazao je na konferenciji za novinare voditelj Službe kriminaliteta droga Dražen Miličević.

Tako je to kada bake čuju da unuci pate: Ovaj se požalio da mu u zatvoru fali droge, nema što mu nije donijela 

"Uhapšeno je devet hrvatskih državljana starosti od 21 do 40 godina, od kojih je osam privedeno pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga. Utvrđeno je da je 26-godišnji hrvatski državljanin nabavljao veću količinu droge, vagao ju, pakirao i prodavao ostalim osumnjičenima, koji su drogu dalje prodavali krajnjim konzumentima", dodao je Miličević. 

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom tužilaštvu podnesena je krivična prijava, ustvrdila je Danijela Kožić iz Općinskog državnog tužilaštva Novi Zagreb, piše Dnevnik.hr.

"Općinsko državno tužilaštvo provelo je ispitivanje nad osam osumnjičenih, od kojih je protiv pet istražnom sudiji županijskog suda u Velikoj Gorici podnesen prijavak za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana", kazala je tužiteljica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.