REGION

Kćerka došla posjetiti svog jedva pokretnog oca, a naišla na stravičan prizor

Jutarnji.hr

2.12.2017

Tomislav Vugriniček, 73-godišnjak koji je bio teško pokretan ubijen je u subotu u svojoj kući u Podgorju Jamničkom na području Jastrebarskog. 

Njega je mrtvog u kući pronašla kći Jasna koja ga je obilazila dva do tri puta dnevno jer je u kući živio sam i bio je teško pokretan. Prema riječima komšija, žrtva ubistva je jedan od rijetkih starosjedilaca ovog zaseoka na području Pisarovine od svega nekoliko kuća i nekoliko vikendica, piše Jutarnji.hr.

Kćerka je navratila ocu oko 15 sati. Užasnuta prizorom ubijenog oca odmah je obavijestila policiju koja je brzo došla na mjesto ubistva i počeo je uviđaj koji je još uvijek u toku.

- Provaljena je i kuća do njegove čiji je vlasnik u Sinju i policija ga je obavijestila o provali. Ovo nije prvi put da je provaljivano u kuće ili vikendice, ali nikad se ovakvo nešto nije dogodilo - rekao nam je jedan mještanin Podgorja Jamničkog. Vijest o ubistvu ubrzo se proširila među mještanima kojih nije velik broj, ali i cijelim krajem jer kći ubijenog živi svega nekoliko kilometara dalje od kuće u kojoj je živio njezin otac.

Jesu li lopovi koji su bili u kući njegovih komšioja mislili i da je njegova kuća u koju provaljuju prazna tek treba utvrditi istraga, pa su u trenutku kad su u njoj zatekli Tomislava V. odlučili ubiti svjedoka koji bi ih možda prepoznao ili su od njega htjeli iznuditi novac tek treba ustanoviti istraga.

Kako smo doznali, ubistvo nije počinjeno vatrenim oružjem, a nije poznato radi li se o jednom ili više počinitelja, te na koji način su došli i otišli s mjesta zločina. No, obzirom da se radi o prilično izdvojenom, ali urbaniziranom mjestu za pretpostaviti je da bi provalnik ili više njih počinili zločin iz ovog kraja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.