REGION

Minuta šutnje za Praljka u Banovini, Pametno i SDP napustili vijećnicu: Ovo je farsa

Index.hr

6.12.2017

Gradski vijećnici u Splitu odali su minutom šutnje počast generalu Slobodanu Praljku, koji se ubio otrovom na objavi pravomoćne presude za ratni zločin, piše Index.hr. 

Takva odluka donesena je na koordinaciji vladajućih stranaka HDZ-a i HGS-a, otkrio je predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov.

Minutu šutnje bojkotirali su SDP-ovci koji nisu ušli u dvoranu i članovi stranke Pametno koji su je napustili.

Prošle sedmice gradonačelnik Opara spustio je na zgradi gradske uprave državnu zastavu na pola koplja, također u znak žalosti za generalom Praljkom.

Marijana Puljak objasnila nam je zašto su napustili vijećnicu.

- Ova minuta šutnje čista je farsa koja se koristi u dnevno-političke svrhe. Dobro znamo da je upravo HDZ poslao generala Praljka u Hag. I sam premijer Plenković je izjavio kako trebamo poštovati presude suda u Hagu. Iskreno žalimo za svakom žrtvom koja je stradala u ratu ili kao posljedica ratnih zbivanja. Sjetimo se poruke generala Gotovine nakon što je oslobođen krivnje kojom nas je pozvao da se okrenemo budućnosti. To je i naša poruka - kazala je Puljak.

Dobili smo i komentar predsjednika splitskog SDP-a.

- Poštujemo ratne zasluge generala Praljka i presudu suda čije je osnivanje tražila Hrvatska, iako bi neki elementi presude mogli biti sporni. Zbog toga vijećnici SDP-a nisu bili u vijećnici za vrijeme minute šutnje - kazao nam je Goran Kotur.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.