REGION

Neobična životinja ušla je u bolničke prostorije, kada su je primjetili nastala je panika i vriska

Avaz.ba

7.12.2017

U Klinički bolnički centar na Firulama nedavno su došla i dva vrlo neobična "pacijenta" - blavori, zmijoliki neotrovni gušteri.

Pojavili su se u prostorima koji su namijenjeni pacijentima i medicinskom osoblju, najvjerojatnije tokom izmjene prozora za vrijeme energetske obnove ovog KBC-a, javlja Slobodna Dalmacija.  

Jedan od njih pronađen je na Jedinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, dok je drugi "svratio" na Odjel fizikalne terapije. Kad ih je primijetilo bolničko osoblje, prvo su se prolomili vriskovi, a zatim su sve prijavili nadležnima.

- Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su gušteri ušli u bolničke prostore, to zaista nitko ne zna - potvrdio je dr. Ivo Jurić, direkotr KBC-a Split.  

Osim guštera, u KBC-u se češće mogu primijetiti glodavci, odnosno miševi i štakori, uglavnom u podrumskim prostorijama.

- Zbog tih pojava redovno obavljamo deratizacijske radove. Mogu reći da situaciju s "pantaganama" držimo pod kontrolom - naglasio je ravnatelj bolnice.  

Osim životinjskog svijeta, u KBC-u ponekad zna i "zavonjati" toliko jako da je rad i život u bolničkim prostorijama skoro pa nemoguć. 

Tako su se nedavno pacijenti i osoblje žalili na neugodan miris koji je dolazio iz podrumskih prostorija, ponajprije ispod prostorija na Psihijatriji, Fizikalnoj terapiji i Klinici za nuklearnu medicinu. Nakon potrebnih pregleda, ispostavilo se da je izvor neugodnog mirisa puknuta cijev, a problem je bio odmah riješen. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.