REGION

Veliki broj građana BiH se otrovao u Hrvatskoj: Mnogi završili u bolnici zbog bolova i grčeva

Avaz.ba

9.12.2017

Mediji iz našeg komšiluka javljaju danas da je kompanija NIL-Ž iz Petrinje jučer organizirala božićno druženje na kojem je prisustvovalo 97 gostiju, zaposlenika i prijatelja iz cijele Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine, a nekoliko sati poslije počele su stizati obavijesti o sve većem broju hospitaliziranih osoba koje su bile na zabavi. Više od 30 ljudi je hospitalizirano zbog mučnina, povraćanja, grčeva u trbuhu i proljeva, a svi će ostati na liječenju i promatraju, piše portal 53. 

Hranu za druženje osigurala je kompanija koja je registrirana za usluge keteringa te ima sve potrebne sanitarne uvjete i dozvole za pripremu i posluživanje hrane, navodi se u saopćenju kojeg potpisuje Neven Žužić.

Vlasnik kompanije na čijem se druženju dogodilo trovanje hranom, izrazio je “iskreno žaljenje i zabrinutost zbog nastale situacije”, a pozvao je i sve koji su prisustvovali, a osjećaju spomenute tegobe, da se jave u najbližu ambulantu te potraže liječničku pomoć.

Sanitarna inspekcija uzela je uzorke restanog krumpira i pečenog mesa posluženog na druženju te ih poslala na daljnju pretragu i analizu.

Također je najavio i pokretanje daljnje istrage zbog utvrđivanja odgovornosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.