REGION

Crkva se oglasila o snimku vjeroučitelja koji je veličao Ratka Mladića: Razmotrit ćemo slučaj i odlučiti

Avaz.ba

22.12.2017

Povodom snimka vjeroučitelja Krešimira Bagarića iz zagrebačke OŠ "Matija Gubec" očitovala se i Zagrebačka nadbiskupija, koja je po Vatikanskim ugovorima nadležna za vjeroučitelje koji predaju u zagrebačkim školama.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije ovim putem obavještava javnost da su upoznati sa slučajem neprimjerenog govora vjeroučitelja u OŠ Matija Gubec g. Krešimira Bagarića.

Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova g. Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka.

Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima”, piše u saopćenju.

Podsjetimo, Index je sinoć objavio snimak, na kojem se spomenuti vjeroučitelj čuje kako djeci na času govori svoje političke stavove i pritom poziva na nasilje. Index je dobio snimak Bagarićevog divljanja na nastavi u jednom osmom razredu, snimio ga je jedan od učenika. Bagariću ovo nije prvi put da se tako ponaša pa je dijete skupilo hrabrosti da snimi vjeroučitelja i dostavi snimak medijima.

Bagarić je učenicima govorio da bi trebalo strijeljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, hvalio ratnog zločinca Ratka Mladića i iznio niz problematičnih stavova koji ulaze u područje govora mržnje i pozivanja na nasilje. 

O svemu se jutros oglasila i ministrica Blaženka Divjak, koja je kazala kako je šokirana. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.