REGION

Žurili na zadatak, pa brzinom od 100 km/h udarili u autobus: Jedan policajac teško povrijeđen, vatrogasci rezali krov da ga izvuku

Toni Perković/Slobodna Dalmacija. Nesreća u Splitu

Index.hr

5.1.2018

U sudaru sa Prometovim autobusom u Hercegovačkoj ulici u Splitu, rano jutros teško je stradao 40-godišnji policajac koji je upravljao policijskim vozilom. 

On ima lom zdjelice i rebara i završio je na operacionom stolu. Trenutno se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a. Njegov kolega, policijski pitomac, s manje od godinu dana staža u službi, nije povrijeđen, ali je u stanju šoka, prenosi Index.hr.

Prema prvim procjenama, policijsko vozilo zabilo se u autobus brzinom ne manjom od 90 kilometara na sat. Prvi udarac bio je na vozačevoj strani. Vozilo se u sudaru deformiralo pa su vatrogasci morali rezati krov da bi izvukli vozača iz automobila. 

Nema tragova kočenja

Policajci Prve policijske stanice žurili su na Pujanke po dojavi o provali. Bilo je 5 sati, saobraćaj nikakav. Križanju prethodi dugi ravni pravac koji je potpuno nepregledan s desne strane zbog visokog zida. S te strane se nalazi i Prometova garaža. Autobus na liniji broj 37 vozio je do stanice odakle je trebao krenuti na prvu vožnju tog dana. Nesreća se dogodila kada je zglobni autobus već izašao većim dijelom na Hercegovačku. Na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.