REGION

Uhapšeni državljani Srbije i Hrvatske zbog krađe glisera u Zadru

Fena

12.1.2018

Policija je na šibenskom području uhapsila 37-godišnjeg državljanina Srbije i 48-godišnjeg državljanina Hrvatske osumnjičene za tešku krađu glisera u Zadru i krivotvorenje isprava, te su privedeni zadarskom državnom odvjetniku, priopćila je u petak Policijska uprava zadarska.

Dvojica muškaraca sumnjiče se da su s još tri osobe sredinom septembra  2017. u Zadru, iz sportske lučice na Obali Kneza Trpimira, ukrali gliser u vlasništvu 55-godišnjaka, vrijedan više od 300 hiljada kuna.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje policajci PU zadarske provodili su u saradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom.

Tridesetsedmogodišnjeg državljanina Srbije sumnjiči se da je s još jednim pomagačem iz zadarske sportske lučice ukrao gliser, koji plovi pod hrvatskom zastavom, dužine 8 metara, te su njime tokom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.

Četrdesetosmogodišneg državljanina Hrvatske sumnjiče da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom, te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila, s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći terensko vozilo s nepripadajućim stranim registracijskim oznakama.

 Nakon što su u srijedu uhapšeni na šibenskom području, određena im je kaznena prijava zbog teške krađe i krivotvorenje isprava te su privedeni državnom advokatu u Zadru, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, naveo je portparol PU zadarske Elis Žodan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.